LUC BONDUELLE
ST- MAARTEN
1979
Samen met twee Zweden, Kjell en Lars, zat ik op Tulangiri, een piepklein eilandje in het midden van de oceaan. Op tien minuten tijd kon je er rond lopen. We speelden vaak frisbee en spendeerden uren met het dobberen boven de prachtige koralen met de miljoenen vissen. De Maldiven....
Op een dag arriveerden twee nieuwe gasten. Maarten , een Nederlander, en John, een Australier. John had in Australie in de mijnen gewerkt aan 1000 dollar per week, en was nu op reis met een smak geld , op zoek naar de waarheid . Maarten hielp hem als een volleerde goeroe daarbij. En van de tests was dat John eerst een dosis valium kreeg en daarna een LSD-trip. Dit zou hem helpen in zijn zoektocht en hem naar een ander bewustzijn brengen. Iets wat inderdaad klopte, want hij was zowaar in een hele ondiepe plaats in de zee aan het verdrinken toen wij hem eruithaalden, zeg maar buiten bewustzijn.
Maarten had ook een hele tube vol met hash en LSD en valium meegesmokkeld in zijn aars, en elke keer dat we voorbij hun hutje kwamen werden we dan ook uitgenodigd om eens aan de hashpijp te trekken. Toen Kjell, met bloedend hand van de koraal aan kwam zetten , scheurde hij zowaar zijn lendendoek aan stukken om een verband te maken . Een echte St-Maarten.
Op de foto zie je ze op de terugtocht naar Sri-Lanka waar hij een nieuwe tube zou ophalen. Een tocht met een klein zeilbootje van een vier uur als er wind was , en zo'n 8 uur als je moest roeien... Vervolgens even over en weer vliegen  om drie dagen daarna, op kerstavond, LSD  in het eten te vermengen. De planeten zouden dan allemaaal op n lijn staan, en iedereen zou dan door de poorten tot in het uiterste van het heelal kunnen vliegen.
Drie dagen daarna vloog ik wel ....maar dan in een vliegtuig naar Sri Lanka. Mijn reis zat  er, dacht ik,  bijna op.